Tárkonyos krumplileves "Ízõrzõk" Hévíz

2014-04-29

sponsored links

                                                                              
A mûsorban látott  recepttõl csak kicsit tértem el!
Hozzávalók:
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db zeller
  • 4 db krumpli /közepes nagyságú/
  • 3 evõkanál olaj
  • petrezselyem apróra vágva
  • 1 db kisebb vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma
  • fûszerek: só, õrölt bors, kevés pirospaprika, tárkony, csípõspaprika,
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 evõkanál liszt, 1/2 dl tej, 1 mk ecet
Elkészítése: A zöldségeket megpucoltam és apróra fölvágtam. A hagymát szintén apróra  daraboltam. Az olajon megdinszteltem a hagymát majd hozzátettem a sárgarépát és zellert  kicsit dinszteltem együtt majd megszórtam borssal és egészen kevés pirospaprikával. Ezután felöntöttem  vízzel  amibe bele tettem a  krumplit is majd a többi fûszert  és így fõztem puhára  a zöldségeket. Ezután a tejfölben elkevertem a lisztet tettem hozzá kevés tejet is  és behabartam a levest. Mikor már felfõtt  akkor öntöttem hozzá az ecetet.
Tipp:Régi szokásomhoz híven ezt még édesanyámtól tanultam. Általában a levesbe ha aprított petrezselymet teszek fõzés közben csak a felét szórom bele a  másik felét csak akkor mikor már kész a leves.  Ilyenkor csak egyet forr vele és már veszem is le a tûzhelyrõl !

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2014/04/...

sponsored links

Keres?s